wtorek, 7 kwietnia 2015

Sos chrzanowy na zimno do mięs i wędlin - przepis

:)
Sos chrzanowy to idealny dodatek do mięs i wędlin. Jest delikatny, a zarazem pikantny - kremowy, gładki, a jednak z charakterem. Bardzo go lubimy, dlatego pojawia się nie tylko w świeta, ale też na wszelakich rodzinnych uroczystościach :)
Potrzebne składniki:
  • - śmietana 18%
  • -majonez
  • -chrzan starty na drobnych oczkach (mocniejszy efekt uzyskamy dzięki chrzanowi ze słoiczka)
  • -jajko ugotowane na twardo (opcjonalnie)
  • -sól, pieprz, kurkuma

1. Zaczynamy od wymieszania śmietany z majonezem w proporcjach 1:1, dodajemy chrzan.
2. Następnie dokładamy starte jajko i przyprawy.
Mieszamy i gotowe :)

Pozdrawiam

*JOY*



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz