poniedziałek, 6 października 2014

Tajskie wegańskie noodle bez makaronu

:)
Tajskie wegańskie noodle bez makaronu to kremowa,egzotyczna potrawa z nutą słodyczy i delikatnym charakterem aromatycznych przypraw. Zaciekawiona ?? Zapraszam :))
Potrzebne składniki:
  • -4 małe cukinie
  • -2 owoce mango
  • -1 awokado
  • -2 cebulki dymki
  • -1 cytryna
  • -kolendra, tymianek, chilli
1. Mango obieram i kroję na mniejsze cząstki.
2. To samo robię z awokado....
....  blenderuję.
3. Teraz dodaję pokrojoną cebulkę dymkę....
....sok z wyciśniętej cytryny....
.....kolendrę, tymianek ( mile widziane świeże - ja z braku tak owych użyłam mrożonych)
..... i kawałeczek chilli.
 4. Całość ponownie blenderuję na gładką masę i sos gotowy :)
5. Z cukini wycinam makaron (o pomocnym do tego celu narzędziu pisałam Tu).
6. Pozostało tylko polanie sosem makaronu i można zajadać :))
Uwaga!
Jeżeli nie próbowaliście do tej pory surowej cukini to serdecznie polecam.
Jest jędrna,a zarazem miękka w konsystencji i bardzo neutralna w smaku, dlatego idealnie pasuje do dań tego typu :)
 
I jak Wam się podoba ten przepis??
 
Pozdrawiam
 
*JOY*

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz