poniedziałek, 6 stycznia 2014

Sokowanie z jarmużem / Wyniki Konkursu :)

Cześć!
Pijmy soki :)
„ … nie ma na świecie takiej pigułki, która mogłaby dostarczyć niezbędnego pożywienia naszej krwi. Leki są w tym przypadku rodzajem protezy. Świeże i odpowiednio wyciśnięte SOKI , stanowią najlepszy, żywy pokarm, jaki możemy dostarczyć naszemu organizmowi. Dzięki sokom szybciej się zregenerujemy i przywrócimy organizmowi stan równowagi. Picie surowych soków z warzyw i owoców jest najpewniejszą, najskuteczniejszą, a także najszybciej działająca metodą odżywiania organizmu ”
                                                                                                                                                    
          Dr. Norman W. Walker  
Ciekawostka:
Moja sokowirówka to Philips HR 1861 anodyzowanego aluminium jest wyposażona w wyjątkowy filtr z mikrosiateczką, silnik o mocy 700W,  duży otwór na produkty, 2 -litrowy pojemnik na miąższ oraz dzbanek na sok o pojemności 1,25 l. 
 Potrzebujemy:
  • -jarmuż 
  • -jabłka
  • - gruszki
  • -marchewki
  • -melon
  • -cytryna
  • -łyżka miodu ( opcjonalnie)

Wartości odżywcze:
  • -jarmuż - silne przeciwutleniacze, właściwości przeciwzapalne, karotenoidy(luteiny, zeaksantyny, beta karoten), witaminy K i C, wapń, żelazo
  • -jabłko - błonnik, pektyna, kwercetynę, wit. C
  • -gruszka - zdrowe węglowodany, błonnik, otas, wit. C
  • -marchew - odżywcze węglowodany, białko, liczne karoteny, olejek lotny, wit. B1, B2, B6, C, E, H, K, PP, wapń, żelazo, miedz i fosfor
  • -melon dobre źródło witaminy A, B i C oraz potasu, karotenu, pektyn i żelaza
  • -cytryna - wit. C flawonoidy

Soczek wyciśnięty do ostatniej kropli.

Inne propozycje:
  • -sokowanie z białą rzodkwią Tu
  • -sokowanie z czerwoną kapustą Tu
  • -sokowanie z kabaczkiem Tu
  • -sokowanie z ananasem Tu
  • -sokowanie z marchewką Tu
  • -sokowanie z dynią Tu
  • -sokowanie z kalarepką Tu
  • -sokowanie z fenkułem Tu
  • -sokowanie z burakiem Tu
  • -sokowanie z cykorią Tu
  • -sokowanie z włoską kapustą Tu
  • -sokowanie z kiszoną kapustą Tu
Wyniki Konkursu!!!!
Ponieważ smakowitych odpowiedzi było tak dużo, że nie byłam w stanie wybrać spośród wszystkich tylko dwóch odpowiedzi postawiłam na los...
 
…i poprzez tradycyjne losowanie wybrałam dwie wygrane osoby :)
Nagrodę nr.1 otrzymuje:
 Nagrodę nr. 2 otrzymuje:

Serdecznie Gratuluje i w tym momencie piszę do Was maila dziewczyny po adres wysyłki :)
Reszcie osób dziękuje za wzięcie udziału w Konkursie i  nie martwcie się już niedługo kolejne rozdanie :)

Pozdrawiam

=Joy=xoxo











10 komentarzy:

  1. Robię sobie czasem taki zdrowy soczek, ale jamrużu nie wrzucam. Muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. napiłabym się takiego soku :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jarmuz nadaje takiego lekko kapuścianego smaku, ale a osoby która go nie widziała przy przygotowywaniu soku będzie niewyczuwalny :)

    OdpowiedzUsuń
  4. robię często green smoothie, mam sokowirówkę, ale wolę sobie zmiksować owoce z wodą, żal mi błonnika i witamin (i mniej mycia!), od dawna szukam jarmużu, ale nigdzie nie mogę znaleźć!

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja jak będę wreszcie pracowac na pewno uzbieram sobie pieniążki na taka fajna sokowirówkę.

    OdpowiedzUsuń
  6. Gratulację dziewczyny, ja zawsze wieczorem robię sobie sok z marchwi:D:D

    OdpowiedzUsuń
  7. lobię różnego rodzaju soki (poza marchwiowym) gratuluje

    OdpowiedzUsuń
  8. Apetyczny ten sok :)
    Gratulacje :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Jejku jak ja bym chciała mieć w domu sokowirówkę. :)
    Gratulacje!

    OdpowiedzUsuń